Kriolipoliza

Želite se trajno riješiti masnih naslaga, a ne želite ići na liposukciju? – Sada možete izabrati neinvazivno rješenje, bez boli i oporavka i odmah se vratiti svakodnevnim aktivnostima. Uistinu, kriolipoliza trajno uklanja masne stanice zaleđivanjem.

Prvo da objasnimo što znači ukloniti u cjelini masne stanice, a što znači smanjiti njihov
obujam.
Djeca se rađaju s određenim brojem masnih stanica koji je definiran genetikom te njihov broj raste do adolescencije. Iza dvadesetih godina više ne povećavamo broj masnih stanica nego njihov obujam. Izuzetak je pretilost pa takvo povećanje masnih stanica zovemo hiperplastičnom debljinom.


Bazalni metabolizam i svakodnevne aktivnosti zahtijevaju određenu količinu energije. Kako
su masne stanice depoi energije, redukcijom kalorija prehranom smanjuje se skladištenje
masti, a potrošnjom uslijed aktivnosti, energija dobivena iz triglicerida u masnim stanicama
iskorištava se za metaboličke procese u tijelu. Što više energije trošimo veća je potražnja
stoga je proces lipolize aktivniji.


Formula zvuči jednostavno.. Koliko kalorija unesemo toliko trebamo i potrošiti. Međutim
lipolitički procesi su jako složeni i lipoliza ne ovisi samo o tome jer masna stanica ima
receptore (hvatače) koji potiču ili sprečavaju proces lipolize, pa određena stanja mogu
poremetiti i otežati taj proces. Isto tako masno tkivo sadrži osim masnih stanica vezivo te
limfu pa često zaostaju voda, raspadni produkti masti i toksini.


Određeni disbalansi i bolesti mogu poremetiti kompleksne metaboličke procese i bez obzira
na redukciju kalorija u potpunosti otežati proces lipolize, odnosno smanjenje masnih naslaga i obujma. Kako god bilo, prehrana, aktivnosti i metabolizam mogu utjecati samo na smanjenje i povećanje obujma masnih stanica, ali ih ne mogu trajno ukloniti.
Do sada sve neinvazivne metode u estetici usmjeravale su se na smanjenje obujma masnih stanica i nisu ih mogle trajno ukloniti, pa uslijed loših prehrambenih navika, tjelesne
neaktivnosti i lošeg metabolizma, masne stanice opet se “pune”.
Sada imamo rješenje – kriolipolizu!

Što je to kriolipoliza?
Trajno uklanjanje masnih naslaga zaleđivanjem! Za razliku od redukcijskih dijeta i aparativnih metoda gdje se samo smanjuje obujam stanica, ovdje se uklanjaju i metaboliziraju kompletne masne stanice, pa se masti više u njima ne mogu skladištiti. Kod liposukcije mehanički uklanjamo masne stanice, a kod kriolipolize zamrzavanjem uzrokujemo kristalizaciju masnih stanica sa posljedičnom apoptozom (odumiranjem). Masne stanice se u cijelosti izlučuju iz organizma klasičnim metaboličkim
procesima.


Prednost Cool Sculpt kriolipolize
Za razliku od drugih kriolipoliza uređaja gdje su u aplikatoru integrirane samo dvije ploče
koje hlade, Cool Sculpt kriolipoliza ima hlađenje kroz cijelu površinu aplikatora, za 360° čime je učinak bolji, a vrijeme tretmana kraće.

Tretman je siguran za okolno tkivo jer se zamrzava samo masni jastuk u aplikatoru dok je površina kože zaštićena posebnom membranom.


Kriolipoliza je odobrena od FDA (Američka agencija za lijekove) za trajno uklanjanje lokalnih masnih naslaga za:
● bedra
● trbuh
● struk
● masno tkivo ispod stražnjice
● leđa
● podbradak


Tretman
Tretman ne zahtjeva pripremu. Prije tretmana područja trbuha ne preporuča se 2 sata prije
jesti ni piti veću količinu vode. Najprije definiramo područje koje želimo tretirati. Može se tretirati jedan ili više masnih jastuka. Na kožu područja koje se tretira položimo posebnu jednokratnu membranu koja sadrži termostabilna sredstva da bi zaštitila površinu kože od smrzavanja.
Preko membrane vršimo usis masnog tkiva u aplikator koji može hladiti do – 10°C. Kada aplikator počne hladiti osjeća se hladnoća koja postaje sve intenzivnija uz osjećaj bockanja u tkivu. Kada se postigne ciljana temperatura ubrzo dolazi do anestezije i analgezije (zbog efekta zamrzavanja) i tretman je ugodan do samog kraja.
Dužina trajanja tretmana ovisi o veličini masnog jastuka. Najčešće je potrebno oko 3 tretmana.


Kandidati
Kandidati za kriolipolizu su osobe iznad 20 godina koje imaju višak masnih naslaga na
području trbuha, unutarnjeg i vanjskog dijela bedara, koljena, ispod stražnjice, na leđima i
koje imaju podbradak.


Pretile osobe NISU DOBRI KANDIDATI jer tretman je usmjeren na lokalizirane masne
naslage. Često čujemo rečenicu “uvijek mi se tu nakuplja masno tkivo”. Kriolipoliza je
idealna za preoblikovanje tijela.


KONTRAINDIKACIJE: Tretman je kontraindiciran kod osoba sa metastatskim tumorima, akutnim oboljenjima, kod težih autoimunih bolesti, epilepsije, temperature, težih kardiovaskularnih bolesti te osoba koje imaju ugrađen pacemaker, kod težih oboljenja jetre i bubrega, trudnica i dojilja, krioglobulinemije (rijetke bolesti, stvaranja posebne vrste imunoglobulina pod utjecajem hladnoće)


Rezultati
Posljedica kriolipolize je apoptoza (programirana stanična smrt). Masno tkivo postaje nekrotično i raspada se te se sistemom eliminacije izlučuje iz organizma. Proces je postepen stoga prve rezultate očekujemo nakon 3 – 4 tjedna, a konačne nakon 2 mjeseca. Jednim tretmanom trajno se ukloni 25-30% masnih stanica tretiranog jastuka.

Oporavak
Nakon tretmana područje je privremeno crveno i blijedo, javlja se osjećaj peckanja, bockanja i svrbeža te punoće u grlu nakon tretiranja podbratka. Sve nuspojave nestaju u roku par dana. Tretman je u potpunosti siguran. Odmah nakon tretmana možete se vratiti svakodnevnim aktivnostima.

Košarica
Scroll to Top