Celulit, estetsko-zdravstveni problem

Celulit je poznat kao kozmetički problem koji pogađa većinu žena. To je stanje u kojem se koža na određenim područjima, poput bedara, stražnjice i trbuha, pojavljuje grudasto i neravnomjerno, slično narančinoj kori. Međutim, osim estetskog celulit predstavlja i zdravstveni problem jer otežava protok krvi i limfe, te onemogućava pravilnu izmjenu tvari. Kako se masne stanice pune i povećavaju štetnim tvarima, tako limfni sustav sve manje može učinkovito obavljati svoju zadaću. Limfni sustav nema pokretača u organizmu koji ga tjera da stalno teče, nego je za kretanje limfe odgovoran rad mišića, tj kretanje. Celulit u kasnijim fazama može postati i dosta bolan, ne samo na dodir.

Zašto dolazi do njegove pojave?

Celulit nastaje zbog oslabljene periferne cirkulacije kapilara koji propuštaju tekućinu u međustanični prostor. To prisustvo tekućine oko stanica stvara pritisak na masne stanice te dolazi do usporenog izlučivanja štetnih tvari. Nastaje oštećenje vezivnog tkiva koje postaje zasićeno tekućinom i otpadnim tvarima, ono se sve više deblja i postaje tvrdo. Koža počinje poprimati izgled poput narančine kore. Ako se to stane ne počne tretirati iz edematozne faze celulit će prijeći u fibroznu fazu, a potom u bolnu fazu. Razlozi za njegovu pojavu uključuju slabu izmjenu tvari, slabiju cirkulaciju, genetiku, hormonalne promjene, nedostatak tjelesne aktivnosti, lošu prehranu, pušenje, stres, starosna dob.

Kako se boriti protiv celulita?

Potrebno je pronaći način da se spriječi zadržavanje štetnih tvari u organizmu. Tijelo se čisti pravilnim izlučivanjem štetnih tvari preko bubrega, stolice i kože, a za to treba povećati količinu urina (piti dovoljno vode), spriječiti zatvor te aktivirati znojenje.

Iako ne postoji čarobni lijek za celulit, postoje koraci koje možete poduzeti kako biste ga smanjili. Redovita tjelesna aktivnost, zdrava prehrana, masaža, limfna drenaža i korištenje anticelulitnih tretmana. U tome Vam možemo uvelike olakšati i pomoći u borbi protiv celulita. Rezultati naših tretmana su izvrsni, kombinacijama tremana postižemo zavidne rezultate. U nastavku prilažemo nekoliko fotografija naših rezultata.

Brinite za sebe i svoje zdravlje! Pokrenite se danas, ne zbog ljeta, ne zbog estetike već zbog sebe!

Košarica
Scroll to Top