Važnost kućne njege lica kao dopuna tretmanima

U današnjem užurbanom svijetu, briga o vlastitoj koži često može pasti na marginu. Međutim, kućna njega lica igra ključnu ulogu u očuvanju zdravlja i ljepote kože, te je vrlo bitna dopuna profesionalnim tretmanima koje odradimo u salonu.

Važno je posvetiti pažnju redovnoj rutini njege lica kod kuće.

Održavanje hidratacije: redovito hidriranje kože lica ključno je za očuvanje njenog zdravlja. Korištenje hidratantne kreme ili seruma pomaže u sprječavanju dehidracije kože, čime se smanjuje rizik od pojave suhoće, perutanja i preranog starenja.

Čišćenje i uklanjanje šminke: ovaj korak se ne smije preskakati niti jedan dan! Temeljito čišćenje lica uklanja nečistoće, višak ulja i ostatak šminke, čime se sprječava začepljenje pora i pojava akni. Redovito uklanjanje šminke prije spavanja omogućuje koži da diše i regenerira se tijekom noći.

Zaštita od sunca: primjena kreme za sunčanje svakodnevno je važna kako bi se zaštitila koža od štetnih UV zraka. Čak i u oblačnim danima, UV zrake mogu prodrijeti kroz oblak i oštetiti kožu, što može dovesti do preranog starenja i povećanog rizika od razvoja raka kože.

Piling: pilingom kože lica uklanjaju se mrtve stanice kože s površine, potiče se cirkulacija krvi i limfe i potiče se obnova kože. Redovito pilingiranje može poboljšati teksturu kože, učiniti je glađom i sjajnijom te povećati učinkovitost proizvoda za njegu kože. Uobičajeno je preporučljivo raditi piling kože lica jednom tjedno, ovisno o tipu kože i individualnim potrebama. Osobama s masnom kožom ili kožom sklonijom aknama preporućeno je raditi piling na tjednoj bazi, dok suhoj koži može biti dovoljan piling čak svakih nekoliko tjedana. Važno je pratiti reakciju kože i prilagoditi rutinu pilinga prema potrebama kako bi se izbjegla iritacija ili prekomjerna suhoća.

Pravilna prehrana i hidratacija: važno je napomenuti da se ljepota kože ne svodi samo na vanjsku njegu, već i na unutarnje zdravlje. Konzumiranje uravnotežene prehrane bogate voćem, povrćem, zdravim mastima i proteinima pomaže u održavanju zdrave i sjajne kože. Također, redovita hidratacija pijenjem dovoljno vode važna je za održavanje hidratacije kože iznutra.

Stres: stres može negativno utjecati na stanje kože, izazivajući probleme poput akni, suhoće i iritacije. Pronalaženje načina za upravljanje stresom, poput meditacije, vježbanja ili hobija, može poboljšati opće stanje kože.

Uz redovitu profesionalnu njegu kože, barem jednom mjesečno, kao nadopuna obavezna je kućna njega lica. Na taj način svatko može imati i održavati zdravu, sjajnu i blistavu kožu. Pažljivo odabrani proizvodi i pravilna rutina njege lica ključni su za postizanje željenih rezultata i očuvanje kože dugoročno.

Košarica
Scroll to Top